Ελένη Αλιπράντη

Διευθύντρια – Νηπιαγωγός

Η Ελένη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 2012. Είναι πτυχιούχος της μεθόδου γραφής BRAILE και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με θέμα «Πρακτική άσκηση στην εκπαίδευση και μετ-εκπαίδευση των νηπιαγωγών»,  «θεματικές δραστηριότητες μέσω της τέχνης & της αισθητικής αγωγής», και «παιδαγωγική ψυχολογία», ενώ είναι κάτοχος ανώτατου πτυχίου Αγγλικής γλώσσας C.P.E. MICHIGAN & CAMBRIDGE.

Οι στόχοι της για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιακού τμήματος στο οποίο είναι υπεύθυνη περιλαμβάνουν την εκπόνηση ατομικών και ομαδικών θεματικών εργασιών με στόχο την βελτίωση της προφορικής έκφρασης, την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια των αισθητηρίων, την μύηση στις τέχνες και στις φυσικές επιστήμες. Προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών, ενισχύει την υιοθέτηση υγιών προτύπων, προωθεί την κοινωνικοποίηση των παιδιών χρησιμοποιώντας κατάλληλες διδακτικές μεθόδους. 

Η συνεχής ενθάρρυνση των μαθητών για έκφραση και καθώς και η διαρκής προσπάθεια για την ολόπλευρη ανάπτυξη τη προσωπικότητας του κάθε μαθητή αποτελούν βασικές αρχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθεί η Ελένη, προσδίδοντας στο έργο της το χαρακτηριστικό της ανατροφοδότησης, της δημιουργίας και της εξέλιξης. 

Ζωή Λάζαρη

Νηπιαγωγός

Η Ζωή Λάζαρη αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας το 2007 και στην συνέχεια  ολοκλήρωσε τις σπουδές  της ως νηπιαγωγός  στο Τμήμα Επιστημών  Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τίτλο «Δημιουργική σκέψη-Δημιουργική γραφή», «Μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς» και ολοκλήρωσε επιτυχώς το επιμορφωτικό πρόγραμμα με αντικείμενο «Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Ζωή έχει αποφοιτήσει από το Ελληνικό Ωδείο στην σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων και  είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας και μέσης σχολής στο πιάνο.  

Ως υπεύθυνη του μεταβρεφικού τμήματος έχει ως πρωταρχικό στόχο στο εκπαιδευτικό έργο της την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και στην καλλιέργεια μιας υγιούς προσωπικότητας που θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Με υπευθυνότητα και αγάπη σχεδιάζει και οργανώνει μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θεατρικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο και ομαδικές δραστηριότητες που στόχο έχουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, μέσα από την τέχνη, προωθώντας την έκφραση των παιδιών, την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.  

Η  μεγαλύτερη ανταμοιβή για την Ζωή είναι το χαμόγελο, η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση, η αγάπη και η ασφάλεια που νιώθουν τα μικρά παιδιά κατά την φοίτησή τους στον σταθμό μας. 

Δήμητρα Σταύρακα

Βρεφονηπιοκόμος 

Η Δήμητρα είναι απόφοιτη του ΙΔΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ειδικότητα «Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης» το έτος 2013.Το έτος 2015 κατέστη διπλωματούχος μετά την επιτυχή συμμετοχή της στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατά την διάρκεια της φοίτησης της με τίτλους «Διαχείριση θυμού», «Παιδική επιθετικότητα» και «Δυσκολίες προσαρμογής στον παιδικό σταθμό».

Ως Βρεφονηπιοκόμος η Δήμητρα υποδέχεται τα παιδιά στα τμήματά τους ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους, την έκφρασή τους μέσα από το ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι, μέσα από τη καλλιέργεια την αισθητικής αγωγής. Κατανοώντας τη δυσκολία προσαρμογής πολλών παιδιών, είναι σε θέση να διαμορφώνει κατάλληλα το περιβάλλον της τάξης ώστε το κάθε παιδί να αισθάνεται ασφαλές και άνετο, σεβόμενη την ατομικότητα του καθενός, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, σεβόμενη τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. 

Με σύμμαχο την αγάπη και το σεβασμό, ο ρόλος της είναι  υποστηρικτικός καθώς το έργο της περιλαμβάνει την καθοδήγηση και αγωγή των παιδιών έτσι ώστε να μεταβούν με ομαλό και υγιή τρόπο στην ενήλικη ζωή.

Βιβή Σταματέλου

Νηπιαγωγός

Η Βιβή είναι απόφοιτη τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών (2014) και εν συνεχεία του τμήματος “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” του Δημόσιου ΙΕΚ Λευκάδας το έτος 2018. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση την περίοδο 2017-2018 με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του σταθμού μας και είμαστε πολύ περήφανοι που αποτελέσαμε το ερέθισμα για την Βιβή προκειμένου να αναζητήσει αυτό που αγαπάει. 

Το έτος 2019 κατέστη διπλωματούχος μετά την επιτυχή συμμετοχή της στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ με δεκαεννιά (19) μέσο όρο βαθμολογία στις εξετάσεις του Θεωρητικού Μέρους και “Επιτυχούσα” στις εξετάσεις του Πρακτικού Μέρους.

 Έχει παρακολουθήσει το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Συναισθήματα, ένας οδηγός στη ζωή μας” και το βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης “Ο Ρούλης ο Κουβαρούλης και η Ρίτσα η Κουβαρίτσα”. 

Γνωρίζει Αγγλικά, βασικά Γερμανικά και μιλά μέτρια την Ιταλική γλώσσα.

Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης, η Βιβή ξεχώρισε για την αγάπη της για τα παιδιά. 

Στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των μικρότερων παιδιών και  η απασχόληση τους μέσω της ανάγνωσης παραμυθιών και κουκλοθεάτρου. 

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Παιδίατρος

Ο συνεργάτης ιατρός υποδεικνύει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγιεινή των παιδιών και διατηρεί πρόχειρο φαρμακείο και για κάθε έκτακτο περιστατικό σπεύδει για την παροχή των υπηρεσιών του. Παρέχει  ιατρικές συμβουλές προς τους γονείς σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την φροντίδα των παιδιών. Επίσης είναι υπεύθυνος  για την σύνταξη του διαιτολογίου του σταθμού καθώς και για την τήρηση των καρτών υγείας των παιδιών.

Γεράσιμος Καραμποΐκης

Καθ. Φυσικής Αγωγής

Ο Γεράσιμος Καραμποϊκης είναι Γυμναστής και Υπεύθυνος Ομαδικών Προγραμμάτων και Αντιστάσεων στο Γυμναστήριο Melekos Health Club. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2012.

Η εργασιακή του εμπειρία στην επίβλεψη και εκγύμναση παιδιών διαφόρων ηλικιών, μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζει από το 2012, συνέβαλαν στη μεταξύ μας συνεργασία, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής, ως αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού μας έργου.  

Ως Υπεύθυνος του προγράμματος Μουσικοκινητικής Αγωγής του σταθμού μας, το οποίο πραγματοποιείται στην αίθουσα των ομαδικών προγραμμάτων του Γυμναστηρίου Melekos Health Club, έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιών ώστε να εκφραστούν μέσω της μουσικής, να γνωρίσουν το σώμα τους, να τα μυήσει στον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό μουσικής και απλών συντονισμένων κινήσεων. 

Σταματία Λάγκα

Μαγείρισσα

Η Σταματία είναι υπεύθυνη σίτισης του σταθμού μας. Φροντίζει την επιμελημένη και έγκαιρη παρασκευή του φαγητού, σύμφωνα με το διαιτολόγιο. Παραλαμβάνει τα τρόφιμα, επιμελείται την καθαριότητα της κουζίνας , προετοιμάζει και παρασκευάζει τα θρεπτικά γεύματα του σταθμού μας. Η Σταματία Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφαλή διαχείριση τροφίμων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Άντα Χατζία

Καθαρίστρια

Η Άντα είναι υπεύθυνη καθαρισμού του σταθμού μας. Παραλαμβάνει τα υλικά καθαριότητας, επιμελείται την καθαριότητα των χώρων και τηρεί το ημερήσιο πρόγραμμα καθαρισμού του σταθμού.

logo kidz
Top