A child gotta do what a child gotta do

Ο σταθμός μας έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές

ασφάλειας και υγιεινής, μέσα σ’ ένα πραγματικά υπερσύγχρονο, ειδικά μελετημένο χώρο για παιδιά, συνολικού εμβαδού 500 τ.μ.

Οι εσωτερικού χώροι, συνολικού εμβαδού 250 τ.μ. είναι άνετοι, ασφαλείς, σχολαστικά καθαροί και εφοδιασμένοι με κατάλληλα μέσα, ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, να δημιουργούν, να μαθαίνουν και να αλληλεπιδρούν καθώς είναι ειδικά διαμορφωμένοι για την ταυτόχρονη λειτουργία βρεφικού και νηπιακού σταθμού. 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η ευρύχωρη αίθουσα του βρεφικού τμήματος φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 16 έως 22 μηνών και είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να παρέχει την άνεση και την ασφάλεια που χρειάζονται τα παιδιά αυτής τη ηλικίας ώστε να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους. 

Στην αίθουσα κυριαρχεί η μεγάλη παιχνιδοκατασκευή που περιλαμβάνει τρία διαφορετικά επίπεδα, το καθένα συνολικού εμβαδού περίπου 12,5 τ.μ., με δραστηριότητες όπως οδοφράγματα, σάκοι μποξ, μαλακό βουνό, οριζόντια κυλιόμενα rolls,  τσουλήθρα, γέφυρα με ιμάντες, τριγωνικά σκαλοπάτια, snakepits, όλα κατασκευασμένα με υλικά άφλεκτα που δεν δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον. 

Η αίθουσα διαθέτει τον πλέον κατάλληλο εξοπλισμό που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν το περιβάλλον, την φυσική τους παρουσία μέσα στον χώρο, να αλληλεπιδράσουν και να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους. 

Παράλληλα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη γωνιά χαλάρωσης και ξεκούρασης, εξοπλισμένη με παιδικές κούνιες και μαλακό στρώμα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Τα παιδιά που βρίσκονται στο μεταβρεφικό στάδιο, φιλοξενούνται σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει απόλυτα όλες τις ανάγκες τους.  Εξοπλισμένη με μικρά παιδικά έπιπλα και ράφια, που χρησιμοποιούνται για τις ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες των παιδιών,  με ειδικά διαμορφωμένη  γωνιά πολλαπλών δραστηριοτήτων και χώρο για ελεύθερο παιχνίδι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της αίθουσας του μεταβρεφικού τμήματος.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Τα παιδιά που βρίσκονται στο νηπιακό στάδιο φιλοξενούνται στη αίθουσα όπου κυριαρχούν οι γωνία δραστηριοτήτων, η γωνιά κουκλοθέατρου, η γωνιά χειροτεχνίας, η γωνιά ανάγνωσης καθώς και η βιβλιοθήκες καθώς και η γωνιά πολυμέσων. Σεβόμενοι απόλυτα την ανάγκη των παιδιών του σταδίου αυτού για μάθηση, δημιουργία και έκφραση, καθώς και για εξερεύνηση του περιβάλλοντος, δημιουργήσαμε μια αίθουσα ώστε να προσφέρει τα κατάλληλα υλικά και μέσα που θα βοηθήσουν το παιδί να εκφραστεί ποικιλοτρόπως, να κατακτήσει τη γνώση και να καλλιεργήσει πολύπλευρα όλες του τις δεξιότητες .

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Η αίθουσα καταλαμβάνει  περίπου 40 τ.μ., και είναι κοινή για όλα τα τμήματα. Η ευρύχωρη και ευήλια λόγω του προσανατολισμού της αίθουσα της τραπεζαρίας είναι εξοπλισμένη με παιδικά τραπεζοκαθίσματα ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για τη πραγματοποίηση ειδικών θεματικών δραστηριοτήτων.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η προετοιμασία και παρασκευή των γευμάτων γίνεται εντός του σταθμού, τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και τον ορθό χειρισμό τροφίμων, εφαρμόζοντας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές και ειδικές απαιτήσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 

Ο χώρος προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων είναι εξοπλισμένος με τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό που προβλέπεται για την ημερήσια διατροφή και φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ / ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Οι χώροι των τουαλετών είναι σχεδιασμένοι ώστε να δημιουργούν μια ευχάριστη και παιχνιδιάρικη διάθεση στα παιδιά. Για αυτό επιλέξαμε πολύχρωμες αποχρώσεις στα είδη υγιεινής, μικρά και άνετα καθίσματα, εύχρηστες νιπτήρες με βοηθητικές προεκτάσεις, ενώ διαθέτουν αλλαξιέρες και παιδική ντουζιέρα.

ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Μια μεγάλη ραφιέρα πλησίον της εισόδου του σταθμού λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος των προσωπικών ειδών των μαθητών. Τα παιδιά έχουν άμεσα πρόσβαση ώστε να τοποθετούν τις τσάντες τους καθώς και τα παπούτσια τους, αποφεύγοντας έτσι τη μεταφορά ακαθαρσιών και μικροβίων στο εσωτερικό του σταθμού. 

ΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυλή είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να καλύπτει την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι σε υπαίθριους χώρους. Σε μια έκταση συνολικού εμβαδού 250 τ.μ. δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό περιβάλλον στη στοά του κτιρίου, μεταξύ των κτιρίων του συγκροτήματος του εμπορικού κέντρου TheCity. Ένας χώρος που προσφέρει δυνατότητες παιχνιδιού και δημιουργίας, εξοπλισμένος με όργανα ασφαλή και λειτουργικά, κατάλληλα για ελεύθερο και οργανωμένο, δημιουργικό παιχνίδι.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής και άνετη πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στον σταθμό μας.  Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν την κάθε τους ημέρα. 

  • ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ

Οι μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν προς την εξωτερική αυλή επιτρέπουν  στο φυσικό φως και στον αέρα να διαχέονται παντού, προσδίδοντας άλλη μια καινοτομία στο χώρο μας. Προστατεύονται με ειδικό κιγκλίδωμα που εμποδίζει την προσέγγιση των παιδιών ενώ τα τζάμια είναι επενδυμένα με ειδική μεμβράνη. 

  • ΔΑΠΕΔΑ

Τα δάπεδα των εσωτερικών χώρων καθώς και της αυλής είναι επιστρωμένα με ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, μαλακό στην υφή σε έγχρωμες, φωτεινές αποχρώσεις.

  • ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η παιχνιδοκατασκευή που βρίσκεται στην αίθουσα του βρεφικού τμήματος  είναι επενδυμένη με ειδικά μη εύφλεκτα υλικά και περιλαμβάνει χώρους  δραστηριοτήτων όπως οδοφράγματα, σάκοι μποξ, μαλακό βουνό, οριζόντια κυλιόμενα rolls,  τσουλήθρα, γέφυρα με ιμάντες, τριγωνικά σκαλοπάτια και snakepits. Φέρει  αριθμό σειράς P-T-1080/2007 της εταιρίας  ΠΛΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ, αριθμό πιστοποίησης από το Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης (ΕΛΟΤ: ΕΝ 1176-1(08), ΕΝ 1176-3(08), ΕΝ 1176-10(08), ΕΝ 14960(08). 

  • ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο σταθμός μας είναι εξοπλισμένος με εγκεκριμένο αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, χειροκίνητο σύστημα συναγερμού, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης καθώς και με πυροσβεστήρες.

  • ΘΕΡΜΑΝΣΗ /  ΨΥΞΗ / ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Ο σταθμός μας διαθέτει σύστημα κλιματισμού τύπου VRVII ικανό να αποδίδει επαρκώς ψύξη – θέρμανση όλων των χώρων καθώς και σύστημα τεχνητού αερισμού – εξαερισμού πέραν του φυσικού αερισμού όλων των χώρων του.

ΥΓΙΕΙΝΗ 

  • ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το προσωπικό του σταθμού μας κατέτει πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με την κείμενη Υγειονομική Νομοθεσία, το οποίο ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. 

Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο: «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Επιπλέον ο σταθμός μας εφαρμόζει τις απαιτούμενες διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP για την ασφάλεια των τροφίμων.

Top